Українці все частіше купують більш дешеві аналоги різних товарів. Зараз вони менше грошей витрачають на квіти та шукають їх за низькими цінами.

Про це повідомляє UBR. Протягом січня-лютого поточного року в Україну завезли 1,258 тисяч тонн живих зрізних квітів і бутонів. У минулому році за цей же період в країну поставили 846 тонн. Але при цьому в доларах імпорт, навпаки, скоротився. Цей показник впав на понад третину.

Цьогорічні обсяги оцінюють 1,482 мільйонів доларів. В той час, як у минулому він становив 2,294 мільйонів доларів. Середньостатистичний кілограм зрізаних квітів минулої зими коштував 2,71 долари, а нинішній - 1,18.

Але справа не в обвалі цін на міжнародних біржах на квіткову продукція. В Україну імпортери почали завозити дешевші рослини.

Читайте також: Як наживаються продавці квітів на 8 березня

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

На це значно вплинуло різке падіння гривні по відношенню до долара. Адже імпортери розраховують за продукцію у доларах та євро. Але у збіднілі українці вже не можуть купувати звичайні букети.

Традиційно найбільше до Україні ввозять квіткової продукції із Нідерландів. Другу сходинку займає турецький товар, а на третьому розмістились рослини з Еквадору.