Журналістка Громадське.ТВ Настя Станко в Twitter опублікувала смішний колаж, який висміює демонтаж пам'ятника Володимиру Леніну біля ДніпроГЕсу в Запоріжжі. Відомо, що навколо нього працюють вже другий день, але потужний постамент не дає себе повалити.

"Швидше за всіх живих. Йшла друга доба демонтажу Леніна в Запоріжжі", - написала вона, а в коментарях запропонували опитування, хто швидше впаде: запорізький Ленін або глава Генпрокуратури Шокін.

Місцеві депутати вирішили, що демонтаж необхідно завершити до 19 березня. Місцеві жителі повідомляють, що предмети, необхідні для знесення пам'ятника, поставили ще в неділю, але тоді була погана погода і вирішили відстрочити знесення.

П'єдестал висотою майже 20 метрів. Спочатку говорили, що його буде знести дуже важко. Вчора з постаменту з рожевого граніту демонтували написи "Ленін" і "Комунізм - це радянська влада плюс електрифікація всієї країни". Крім самого пам'ятника Леніна є ще бронзові фігури сталевара, будівельника, колгоспниці і вченого, розташовані нижче Леніна.

"Я бачила, як його демонтують на шляху до університету. Я навіть попросила чоловіка спеціально звернути, щоб побачити це дійство. Забавно дивитися, як перехожі роблять селфі на фоні знесення пам'ятника", - розповіла місцева мешканка Дарина.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Запорізького Леніна з найбільшим гардеробом роздягли

Нагадаємо, що минулого тижня в місті демонтували пам'ятники Дзержинському, Орджонікідзе та Кірову, на це виділили 300 тисяч гривень.