Сергій Лещенко пояснив, чому Народний Фронт сьогодні в повному складі проголосував за законпроект про спецконфіскацію майна. Про це він написав на Фейсбук.

"Ось пояснення, що приховано за виставою, яку влаштували у парламенті зранку. Від себе додам: цей закон потрібен Яценюку і "Народному фронту", щоб розіграти виставу на дострокових виборах, б'ючи себе в груди: "Тільки я, Яценюк, повернув гроші Януковича, проголосуйте за мене ще один раз, буратіни", - прокоментував Лешенко повідомлення активістки Дарії Каленюк.

Читати також: На Войціцьку здійснювали замах через "Укрнафту" - Луценко

Каленюк, в свою чергу заявила, що . арештоване майно конфіскують без вироку суду та доведеності складу злочину. Власник майна повинен буде довести доброчесність походження майна. Це протирічить основоположним принципам кримінального права - презумпції невинуватості.

"Конфіскація арештованих активів Януковичів чи будь-якого іншого за цим законом не буде визнана жодним іноземним судом. Януковичі таку конфіскацію оскаржать в українських та іноземних судах. І через рішення ЄСПЛ змусять через 2-3 роки державу повернути неправомірно конфісковане майно назад Януковичам", - пояснила активістка .

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, цей закон заблокує можливість повернути гроші Януковичів арештованих за кордоном. Цей закон стосується далеко не тільки Януковичів, а може стосуватися будь-кого. Це гірше диктаторських законів 16 січня.

"Конфіскація за цим законом арештованих активів Януковичів дозволить Шокіну показати швидкий результат, який немає нічого спільного з якісним неупередженим розслідуванням економічних злочинів Януковичів. Для Шокіна це привід тупо закрити всі кримінальні провадження, враховуючи і ті кілька, які мають перспективу (справа Курченка). Тобто закон дозволить поховати і не розслідувати доводячи до суду економічні злочини Януковичів", - заявила Каленюк.