Сьогодні в Запоріжжі після 30-годинного знесення все-таки прибрали одіозний пам'ятник Володимиру Леніну. Подивитися на це зібралося багато людей, які робили селфі і пильно стежили за процесом. Були і противники знесення пам'ятника, але їх було небагато.

Порядок охороняли співробітники правоохоронних органів. Демонтаж стартував ще вчора, але погода не дозволяла зробити це комплексно, повідомляє міський сайт 061.ua. Сьогодні підйомний кран відірвав обв'язаний помаранчевими стропами пам'ятник від постаменту і опустив його на землю. Леніна, якого неодноразово одягали, вивезли з площі вперед ногами.

Скульптура зроблена з бронзи, а постамент - з рожевого граніту. Загалом висота пам'ятника складає 19,8 метрів. Цікаво, що у ніг вождя соціалістичної революції стояли бронзові фігури сталевара, будівельника, колгоспниці і вченого. Незважаючи на провал вчорашнього знесення, все-таки прибрали слова Леніна "Комунізм - це радянська влада плюс електрифікація всієї країни".

Читайте також: У мережі висміяли дводенний демонтаж Леніна в Запоріжжі

Нагадаємо, що минулого тижня в місті демонтували пам'ятники Дзержинському, Орджонікідзе та Кірову, на це виділили 300 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще