Верховна Рада підтримала законопроект №2093, який надає дітям-чорнобильцям право безкоштовно користуватися громадським транспортом. Вони зможуть їздити у всіх його видах у межах України, окрім таксі.

Про це повідомляє "РБК-Україна". Законопроект підтримали 261 народний депутат. Крім того, закон дає право дітям-чорнобильцям на безплатне утримання. Це стосується державних та комунальних дошкільних навчальних закладів.

Також документ передбачає щомісячні виплати сім'ям на кожну дитину шкільного віку, яка стала інвалідом через захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи. Вони передбачені й для дітей шкільного віку, батьки яких стали інвалідами першої чи другої групи або померли через катастрофи.

Читайте також: Чорнобиль перетвориться на біосферний заповідник

Одноразову компенсацію виплачуватимуть неповнолітнім дітям або дружині померлого ліквідатора наслідків аварії на Чорнобильській станції, які не одружилися вдруге. Закон встановлює розмір доплати тим, хто працюють у зоні відчуження. Постраждалим від Чорнобильської катастрофи виплачуватимуть пенсії в повному обсязі без урахування отриманого доходу.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, Кабмін погодив рішення передати місцевій владі забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, які постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС.