Понад 4 мільйони гривень пропонується виділити з бюджету столиці на забезпечення навчальних закладів Києва малогабаритними макетами автомата АКМ.

Про цей сьогодні йшлося на засідання бюджетної комісії Київради, де розглядався проект "Міської цільової програми поліпшення організації підготовки громадян до військово-патріотичного виховання молоді, приписки до призовної дільниці, призову на строкову військову службу, призову військовозобов'язаних під час мобілізації на 2016-2018 роки".

В 350 шкіл, в усі ПТУ та університет ім.Гринченка планується передати макети "калашів" вартістю по 11 тисяч гривен кожен - для занять за програмою допризовної підготовки. Забезпечення закладів освіти іграшковими автоматами, а також план-схемами технічних споруд і сучасної зброї – одна з найбільш витратних статей програми, вона вартуватиме столичному платникові податків 4,5 мільйонів гривень.

Порівняні суми пропонується виділити на забезпечення військово-лікарняних комісій київського та районних воєнкоматів необхідним інструментарієм та майном для огляду призовників (3,78 млн. грн) та на забезпечення медичних закладів столиці витратними матеріалами для проведення обов'язкових аналізів призовникам та військовозобов'язаним (5,1 млн).

Читайте також: Киянам влаштують безкоштовний веб-лікнеп

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Загалом на фінансування програми передбачається виділення майже 24 мільйони гривень протягом трьох років.

Проект програми на комісії було розглянуто, але не ухвалено: документ потребує деяких технічних правок. За словами заступника відділу мобілізаційної роботи КМДА Олександра Плачинди, основні показники витрат переглядатись не будуть. Затвердити програму патріотичного виховання та забезпечення мобілізації столичним депутатам запропонують вже на наступній сесії Київради.

Нагадаємо, минулого року закінчилась дія аналогічної за змістом міської програми, розрахованої на 2011-2015 роки. Тепер міська влада має ухвалити та профінансувати нову програму, яка б відповідала потребам проведення АТО та подолала наявні недоліки в призовній роботі. А вони досить значні: минулого року з 57 тисяч киян, викликаних до призовних комісій, прибуло лише 10 тисяч.