Влада солиці до кінця 2016 року планує запустити 19 нових автобусних маршрутів. Вони з'єднають окремі спальні житлові масиви з центром міста. Про це повідомили auto consulting.

Директор департамента транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Олександр Козловський розповів, що перевозити пасажирів на даних маршрутах будуть 12-метрові автобуси. Вони облаштовані кондиціонерами та кількістю місць не менше, ніж на 100 чоловік.

По підрахункам, потрібно закупити близько 170 автобусів. Ціна одного становить десь 120 тисяч доларів. Проїзд в звичайному режимі коштуватиме 3 гривні, а в експрес режимі - 4 гривні. - добавив Козловський.

Експерт з питань транспорту Олександра Кава розповіла, що в "Київпастрансе" є велика кількість автобусів, які не експлуатуються. Їх можна просто відремонтувати, замість того, щоб закупляти нові.

Крім відкриття автобусних маршрутів, влада столиці має намір закрити 6 таксомоторних - №196, 501, 564, 548, 458 та 404. "Вони дублюють основні магістральні маршрути", - додав Козловський.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтиря повідомив, що ці маршрути в списку на закриття далеко не останні.

Читайте також: Жителів Березняків та Русанівки очікує тиждень заторів

Нагадуємо, зі столичної Троєщини до вокзалу пустили автобус.