У логістичному центрі BMW в Вакерсдорфі почалося тестування автоматизованої системи, яка допоможе заощадити 5% витрат на виробництво кожного автомобіля. Частину робітників замінили автономні електричні візки Smart Transport Robot, які розвозять запчастини в контейнерах по приміщеннях.

Про це повідомляє Drive.

"Роботи орієнтуються завдяки радіопередавачам на стінах, цифровій карті, по навігаційним мітках на підлозі. Їх сенсори виявляють перешкоди на шляху. Якщо випробування пройдуть успішно, через півроку машинки почнуть службу на баварських підприємствах", - йдеться в повідомленні.

Транспортний робот здатний буксирувати контейнер масою до 500 кг. Заощаджені на логістиці кошти зокрема підуть на розвиток безпілотних автомобілів. Візки розміром з валізу працюють швидше людей, їхня робота коштує дешевше, на складі спрощується процес інвентаризації.

Читайте також: BMW буде конкурувати з Maybach

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадуємо, що марка BMW стала другим учасником Великої німецької трійки, що запустив на склад роботів. Першість належить Audi: майже аналогічна система була запущена на заводі в Інгольштадті в кінці минулого року. Напевно щось подібне незабаром з'явиться у Мерседеса, однак від частини роботів-збирачів штутгартці змушені відмовитися.