В інтерв'ю Уповноважений Веръовної Ради а з прав людини Валерія Лутковська розповіла, що в українців останнім часом збільшилася кількість запитів, пов'язаних з проблемним отриманням грошей з банків а також з отриманням пенсій.

Омбудсмен констатує, що найчастіше в Україні порушуються економічні і правові права. Причиною цього є різке падіння економіки країни, яке зумовило виведення на перший план саме цих проблем.

На другому місце за кількістю звернень знаходиться категорія питань, пов'язаних з неналежним поводженням з людьми в умовах закритих приміщень. Це стосується не тільки пенітенціарної системи, а й психіатричних лікарень, дитячих будинків, армії, повідомляє Главком. В армії великі проблеми з гауптвахтами, дисциплінарні батальйони. У третю групу проблем входить порушення прав людини в питанні доступу до публічної інформації, не дивлячись на нове законодавство.

"Нам потрібен новий закон про звернення громадян, але, тим не менш, сьогодні такий закон є, але він не виконується ні банками, ні ЖЕКами, ні приватними підприємцями", - заявила вона і наголосила, що поки що доводиться складати протокол про адміністративне правопорушення.

Четверта частина проблем стосується недовіри українців до судів і найчастіше офіс омбудсмена може допомогти українцям в адміністративному судочинстві.

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Найчастіше бізнесмени скаржаться на митницю і силовиків - омбудсен

Нагадаємо, що Лутковська отримує формальні повідомлення від російського омбудсмена Елли Памфілової з питань анексованого Криму.