Людство все частіше замислюється про похмуре майбутнє, яке його чекає, якщо штучний інтелект розвинеться до високого рівня. Тоді люди можуть стати для нього тягарем. У організаторів фонду підтримки революційних інновацій XPRIZE кардинально інша думка. Вони організували конкурс на виявлення самого корисного для людей і максимально доброзичливого штучного інтелекту.

Заснував фонд XPRIZE американський бізнесмен Пітер Діамандіс в 1995 році. Фінансують його приватні особи і великі корпорації на зразок Google. Одним з проектів фонду є Google Lunar XPRIZE. В рамках нього приватна компанія, яка відправить місяцехід, подолає на поверхні не менше 500 метрів і поверне на Землю фотографії, отримає приз розміром 20 мільйонів доларів. Інший проект передбачає, що приз в 10 мільйонів доларів отримає приватна група вчених, яка запропонувала методику розшифровки 100 геномів людини протягом не більше 10 днів і при вартості цієї розшифровки не більше 10 тисяч доларів за геном.

Читайте також: Людиноподібний робот Софія пригрозив знищити людство (відео)

Новий проект фонду отримав назву A.I. XPRIZE і він займеться створенням унікального штучного інтелекту, здатного вирішити глобальні проблеми людства. Кожна команда вибере собі певну глобальну проблему, а вирішенням її займеться штучний інтелект. Наприклад, це може бути пошук ліків від раку, рецепт "миру в усьому світі" або спосіб зупинити глобальне потепління.

По завершенні трьох років з учасників відберуть три найкращих і вони поборються за приз у п'ять мільйонів доларів. Нагородження переможця відбудеться під час конференції TED2020.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще