Корабель ВМС США, який пропав безвісти 95 років тому з 56 членами екіпажу на борту був знайдений біля Сан-Франциско. Таким чином розкрились одна з найбільших таємниць в американській військово-морській історії, заявили в відомстві в середу. Про це пише Знай, з посиланням на Telegraph.

Буксирне судно Конестога, яке зникло 25 березня 1921 роки після від'їзду з Сан-Франциско на шляху в Перл-Харбор на Гаваях, було останнім судном ВМС США, що буде втрачено в мирний час.

"Після майже століття невизначенності і глибокого почуття втрати, зникнення Конестога більш не є таємницею", - сказав Менсон Браун, помічник міністра торгівлі з питань навколишнього середовища спостереження та прогнозування.

Читайте також: Есмінець США оснастять рейковою зброєю (відео)

Уламки спочатку були виявлені в 2009 році на глибині 58 метрів за допомогою обстеження робочої команди НОАА поблизу Фараллонових островів, на захід від Сан-Франциско.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Експерти вважають, що корабель затонув, коли його екіпаж намагався досягти безпечної бухти, коли вони потрапили в шторм. Корабель знаходиться на морському дні, що зберегло його в значній мірі недоторканим, хоча дерев'яна палуба впали через корозію та вік. На кораблі також не було знайдено жодних людських останків.

Пошуки зниклого корабля були висвітлені американськими ЗМІ протягом декількох місяців, так само, як пошук сучасного Malaysia Airlines MH370, який пропав безвісти два роки тому під час польоту з Куала-Лумпур в Пекін.