Після звільнення з полону ДНР/ЛНР українці відчувають труднощі з лікуванням, хоча при цьому мають надзвичайно серйозні проблеми зі здоров'ям після тортур. Про це повідомили online.ua.

Волонтер Анна Мокроусова розповіла, що звільненим часто доводиться важко. Наприклад, Руслан Шанідзе потрапив в полон, як боєць добровольчого батальйону, восени 2014 року і пробув там 9 місяців.

"Тоді багато зробили піар на звільненні, а потім мені зателефонував знайомий і сказав, що колишньому полоненому лікуватися нема на що", - додала Анна.

За законом після поранень і тортур він не може розраховувати на безкоштовну реабілітацію. Саме тому замість того, щоб зайнятися відновленням здоров'я, він відновлював документи.

Коли в Луганську відпустили заручника, бойовики зламали йому обидві ноги. "І його не хотіли класти в лікарню, пояснюючи це тим, що переломи - несвіжі, потрібно почекати. У хостел його не брали, бо у нього немає документів". - Додала волонтер.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В кінці-кінців допомогли йому волонтери. Виходить, якби чоловік не звернувся до них, то опинився б на вулиці. - Зауважила Анна.

Читайте також: Активісти повірили владі і розблокували дорогу

Нагадуємо, перший в країні пам'ятник героям АТО, який відкрили 19 березня в Кривому Розі, обійшовся в $ 75 тисяч. Місцеві волонтери кажуть, що народ скинувся на половину цієї суми, а на заводі зробили 50% -ву знижку.