З осені 2015 року у Шевченківському суді Києва розглядається справа про агресію з боку Росії проти України. На цьому тижні судова інстанція брала свідчення від очевидців тих подій.

Телеканал "Ірта" запитав у жителів Сєвєродонецька (Луганська область), чи готові вони свідчити у суді проти Росії. Багато з опитаних не погоджувались на камеру відповідати на це питання. Не менше і тих, хто не визнає Росію країну-агресором, тож і свідчити проти неготовий. Одиниці відповіли, що свідчили б проти Росії, повідомляє "Громадське ТВ".

Нагадаємо, екс-голова Луганщини Ірина Верігіна 22 березня дала свідчення у справі щодо збройної агресії РФ на Донбасі. "Я особисто була свідком подій, які привели до окупації частини Луганської області РФ", - зазначила вона у своїй промові.

Читайте також: Міліціонери-патріоти массово звільняються з МВС на Луганщині

"6 квітня стався захоплення будівлі СБУ. До Луганська прибула делегація з Києва в особі Наливайченка та Парубія, які намагалися домовитися з терористами про мирне звільнення будівлі. Неадекватна поведінка Болотова, Корякіна і Корсунського, говорила про те, що самостійних рішень вони не приймають. Домовлялися про одне, але через певний час вони порушували всі домовленості. Всі команди вони отримували з Кремля. Підтримували терористів і священики Московського патріархату, вони закликали населення Луганської області підтримувати вимоги сепаратистів, які вже відкрито вимагали відділення Луганської області. Всі вказівки священнослужителі отримували з Москви", - зокрема згадала Верігіна події, що розгорнулись після захоплення будівлі СБУ в Луганську.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще