Американські вчені дійшли висновків, що вживання кофеїнових напоїв може підвищити ризик викидню. Про це написали ТСН.

З'ясувалось, що рівень ризику викидню може підвищитись навіть у тому випадку, якщо чоловік вживає більше двох кофеїнових напоїв на день. Постійне вживання полівітамінів до і після зачаття знижує ризик.

У своєму дослідженні вчені порівняли вживання сигарет, кофеїнових напоїв та полівітамінів серед 344 пар, у яких жінка виношувала першу дитину. 98 з них мали викидні. Коефіцієнт більше 1 вказував на підвищення ризику, а менше 1 - на його скорочення.

Ризик дорівнював 1,74, якщо жінка випивала більше двох кофеїнових напоїв у день, 1,73 - якщо чоловік. Але щоденний прийом полівітамінів значно його знижував. Своє дослідження вони опублікували в журналі Fertility and Sterility.

Читайте також: Жителів Землі очікують магнітні бурі

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадуємо, вчені з'ясували, що кава запобігає склерозу.

Вчені провели експеримент і висловили свої рекомендації і спостереження. Напій містить речовину, яка пригнічує появу хімічних сполук, які беруть участь в реакції, яка і є причиною появи розсіяного склерозу.