Київська влада пропонує замість МАФів обладнати столичні вулиці автоматами, в яких можна буде купити майже все те ж, що і в кіосках: воду, печиво, шоколадки, чіпси, жуйки. Бізнесмени наче і готові до співпраці, але побоюються грабежів та вандалізму.

Самі МАФівці впевнені, що це банальний переділ ринку, але під красивими гаслами.

Торгівля з автоматів, явище давно розповсюджене в Європі, але в Україні подібні явища не приживаються.

У той же час в столичній адміністрації впевнені, що акуратні, зручні у використанні апарати повинні сподобатися киянам, повідомляють "Весті".

Читайте також: Сміттєвоз в Києві розбив три авто

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Ситуацію з автоматами прокоментувала Тетяни Іващенко, директора з продажу та маркетингу однієї з київських вендінгових компаній.

"Автомати коштують по 4 тисячі євро і ставити їх на вулиці без охоронице великий ризик, випадки вандалізму у нас вже були. Зараз снекові автомати в основному беруть бізнес-центри. Щомісяця встановлюємо близько 10 автоматів.

Правда, кожен другий з них не показує мінімально необхідної рентабельності (близько 30 проданих одиниць в день), так що доводиться шукати іншу точку ", - говорить вона.