Майкл Стайп в ефірі популярного американського ток-шоу The Tonight Show виконав відомий хіт The Man Who Sold the World. Ліричний варіант пісні Девіда Боуі зазвучав по новому під супровід роялю.

Кавер-версія американського рок-гурту R.E.M. вийшов динамічнішим за оригінал. Він емоційний за вокалом та має незвичні музичні ходи. Наприкінці партія клавішних навіть нагадує арфу та використовує східні мотиви.

Композиція, назва якої буквально перекладається із англійської як "Людина, яка продала світ" вийшла у одноіменному альбомі Боуї у 1970 році. Її неодноразово переспівували, а найвідомішими варіантами вважають концертну версію Nirvana та майже диско-варіант шотландської співачки Лулу. Останню продюсував сам Боуї: записуючи власний кавер-альбом Pin Ups, він додав саксофон, гітару та бек-вокал.

Читайте також: Мерилін Менсон переспівав пісню Девіда Боуї

Нагадаємо, гурт R.E.M. значно вплинув на альтернативний рок. Одразу після появи у 80-х, хлопці привернули увагу аудиторії мелодійною гітарою, яка вирізнялась активним використанням арпеджіо та характерним голосом вокаліста. Тому не дивно, що вони переспівали хіт Боуї у власній манері.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Девід помер 10 січня цього року від раку, встигнувши за два дні до смерті випустити альбом Blackstar. Цікаво, що новими піснями Боуї радуватиме навіть "із того світу": неоприлюднені композиції легендарного виконавця вийдуть у світ вже у 2017 році.