Результати нинішнього уряду, м'яко кажучи, не вражають. За останні два роки Кабмін домігся лише девальвації гривні і повного занепаду економіки. У той же час, свою неспроможність показали і запрошені в уряд латвійці, і грузини - пише в своєму блозі на сайті "Кореспондент" політик Сергій Думчев.

Читайте також: Саакашвілі: Міклош - не більше, ніж ширма "дерибану" в ДФС

"Перерахуємо лише найбільш знакові досягнення команди реформаторів. У 2015 році інфляція склала 43%. Це найбільший показник за 20 років. Для порівняння, в 2014 рівень інфляції становив 25%. Як результат - мінімальна зарплата в країні сьогодні втричі нижче рівня бідності, визначеного ООН в розмірі 5 доларів в день, - пише Сергій Думчев. - За даними ФПУ, українська мінімальна заробітна плата в 7 разів нижче, ніж в Естонії та Словаччині, в 15-40 разів - менше ніж в Австрії, Німеччині, Франції. Якщо до Європи ми і раніше були далеко, то сьогодні наша країна все далі віддаляється від африканських держав третього світу, які, згідно з міжнародними рейтингами, є більш забезпеченими, ніж Україна. Жебраки в Бангладеші, Гані та Замбії отримують на 4 долари більше. Тепер, в порівнянні з нами, значно багатшими здаються жителі Лесото, Гамбії і Чаду. Там "мінімалка" досягає 51 долара. У нас же вона коливається в районі 43 доларів".

При цьому, політик зазначає в своєму блозі, що анонсування нового уряду, ніщо інше, як перетасування карт в колоді. Замість одних варягів, країною будуть керувати - інші.

Читайте також: Мосійчук пов'язує замах на Парасюка з СБУ

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тепер, після грузин і литовців, нам з гордістю анонсують в новому уряді вже словака. Але якщо звернути увагу на європейські ЗМІ, то Словаччина не так вже далеко пішла від України. Її постійно критикують за відсутність реформ і стагнацію економіки. Тому створюється враження, що Словаччина вже точно не може бути для нас орієнтиром. Поки ми будемо вибирати тимчасових правителів, які змагаються в лояльності до влади і ганяються за черговим траншем, не бачити Україні ні розвитку, ні поліпшення життя. Ми незабаром можемо дійти до того, що будемо запрошувати на роботу політиків і економістів з Чаду і Замбії. Адже вже навіть вони живуть краще за нас ", - підсумував Сергій Думчев.