До кінця року 640 АТОшників мають отримати кредити на житло. Кабмін, на одному з засідань визначив першочергове право учасників АТО на отримання довгострокового кредиту на будівництво житла в селі. Про це розповів Геннадій Зубко віце-прем'єр-міністр- Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства у своєму інтерв'ю для "Українських Новин".

"У 2016 на ці цілі виділено 40 млн гривень, це дозволить укласти близько 640 договорів. Сам фонд має револьверний ефект, одні люди взяли кредит, вони його повертають, і ці кошти спрямовують на нові кредити.

з 1 вересня 2015 року прийняли всі нормативні акти, для того щоб передати ці повноваження спеціально створеним адміністративним центрам.

Трохи завадило процесу проведення місцевих виборів, потім був бюджетний процес, але зараз ми вже визначили ту карту, згідно з якою ми будемо рухатись. - розповів Генадій Зубко.

Читайте також: Військова прокуратура "пресує" родичів бійців 92-ої бригади - Булатов

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Міністр повідомив, що планує відновити програму "Доступне житло для молодих сімей". За словами Зубка, головне щоб уряд виділив кошти на цю програму, яка допоможе багатьом родинам, особливо з дітьми, вирішити свої житлові проблеми.