Поліцейське управління британського графства Дарем може першим у країні залучити котів до боротьби зі злочинністю. Підштовхнула їх до цього п'ятирічна дівчинка Еліза Адамсон-Хоппер, яка живе в селі Бернопсфілд, і яка запропонувала шефу поліції графства Майку Бертону взяти на службу котів.

У своєму листі дівчинка розповіла Бертону про те, наскільки добре коти відчувають небезпеку і як прекрасно вони орієнтуються в просторі, легко знаходячи дорогу додому. Еліза, у якої вдома є кіт Міттенс і пес Сюзі, дивувалася, чому в поліції на службі працюють лише собаки, і ніколи немає котів. На думку юної мешканки Бернопсфілда, правоохоронці могли б із успіхом використовувати у своїй роботі численні переваги котів, пише ВВС.

Несподівано для себе Еліза Адамсон-Хоппер отримала відповідь від начальника поліції графства, який написав їй, що зацікавився ідеєю й ознайомив із нею колег. Листування дівчинки з Бертоном виклав в інтернет місцевий журналіст, і воно стало стрімко набирати популярність у соціальних мережах.

Стало відомо, що зараз поліцейське управління Дарема дійсно розглядає можливість залучити до своєї роботи котів. "Я підтверджую, що управління має намір взяти на службу першого в Сполученому Королівстві поліцейського кота", - заявив інспектор Річі Аллен, який керує роботою кінологів. "Поки не вирішено, які саме службові обов'язки будуть на нього покладені, але, як мінімум, він стане талісманом нашого управління", - продовжував Аллен.

Читайте також: Новорічний знімок п'яного британця став арт-пародією (фото)

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Мама дівчинки Шеріл Адамсон розповіла журналістам, що Еліза надзвичайно зраділа, отримавши відповідь, але на цьому, подумали вони, все і закінчиться. "Однак після цього інспектор з кінологічного відділу надіслав їй календар і запросив на день відкритих дверей", - додала вона.