До другої половини 2017 року Кабмін зобов'язаний розробити законопроект про легалізацію "громадянського партнерства одностатевих пар". Уповноважений з прав людини в Україні Валерія Лутковська відмовилася прямо висловити свою позицію з даного питання.

"Питання дуже контраверсійне. Але знаєте, чому воно контраверсійне і болюче для нашого суспільства? Тому що ми ніяк не можемо відбитися від наслідків проживання в СРСР в комунальних квартирах", - заявила Лутковська в інтерв'ю виданню Ukranews.com.

За її словами, держава не має права втручатися в сферу інтимного життя людини, а вона особисто, "не готова вводити заборони" для іншої особи на той чи інший життєвий уклад.

"Тому що ми всі звикли до того, що у нас сусідка має право зазирнути в каструлю і подивитися, що саме я поклала в борщ. І кожен сусід знає, що у мене на вечерю і коли саме я перу свою білизну. Взагалі-то, це питання приватного життя", - заявила "головний захисник прав людини" в Україні.

Читайте також: Найчастіше порушуються економічні та соціальні права українців - омбудсмен

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Серед іншого, журналісти Ukranews дізналися у омбудсмена, як та відноситься до збільшення випадків атак на ЛГБТ-активістів в Україні і як вона збирається захищати їх права.

Зокрема, кореспонденти попросили дати оцінку подіям 18-19 березня у Львові, коли суд заборонив ЛГБТ-фестиваль, а група невідомих напала на готель, де проживали правозахисники і представники секс-меншин.

Лутковська запропонувала розглянути "аналогічну ситуацію", яка відбулася в Брюсселі 27 березня, коли група осіб намагалася перешкодити проведенню мирної демонстрації в пам'ять про жертв терактів.

Читайте також: Найчастіше бізнесмени скаржаться на митницю і силовиків - омбудсмен

"Поліція відразу ж локалізувала тих, хто намагався порушити право громадян на мирні збори, вивела зачинщиків, розібралася і вирішила питання про притягнення їх до відповідальності", - розповіла омбудсмен.

За її словами, так повинні виглядати належні дії держави відповідно до "позитивних зобов'язань" по відношенню до учасників мирних зібрань. До реалізації цих "позитивних зобов'язань" держави по відношенню до тих, хто хоче провести мирні збори, українська влада "просто не готова".