В європейських країнах дуже поширені магазини для малозабезпечених верств населення. Вони можуть купити продукти в них зі значними знижкам.

В Європі незаможними, згідно із законодавством, вважають тих, хто живе на допомогу з безробіття. Її розмір становить 400 євро або понад 11 тисяч гривень. У європейських країнах, на відміну від України, до цієї категорії пенсіонери взагалі не відносяться.

Розмір пенсії виходить значно більше, ніж мінімальна зарплата у рядового співробітника. Мінімальний рівень заробітної плати становить 764 євро або майже 23 тисячі гривень. Цю суму працівник отримує після відрахувань усіх податків.

Один з таких магазинів для бідних розташований в передмісті іспанського міста Барселона. При вході покупців зустрічає лоток зі зниженою в ціні продукцією. Цей товар можна купити зі знижкою до 90% від початкової вартості. Сюди, як правило, потрапляє сама непотрібна продукція.

Тут представлений майже весь асортимент продуктів. Найдешевші яблука тут стоять по 1,29 євро або близько 39 гривень за кілограм, а томати обійдуться в 1,49 євро або близько 45 гривень. Кілограм полуниці, навіть взимку, варто 2,75 євро або 83 гривні за невеликий ящик. Також в магазині багато видів м'ясної та рибної продукції.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Українцям стали менше платити

Найдешевший хліб можна купити 0,37 євро або 11 гривень. Найдорожчий обійдеться покупцеві в 1,29 євро або близько 39 гривень.

Але часто в магазинах для бідних встановлюють певні обмеження і його послугами може скористатися не кожен. У Великобританії продукти в них можуть купити тільки ті люди, які отримують допомогу і живуть в певних районах.