Під час офіційного самміту президента Петра Порошенка в Японію, він закликав японські компанії приватизовувати українські порти та енергетичну промисловість.

Про це повідомив у Twitter прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Порошенко запросив японські компанії взяти участь в приватизації українських портів та енергетики", - пише Цеголко.

Під час зустрічі, президент України відзначив, що минулого року український експорт до Японії зріс на 12%, що є гарним показником до подальшого вкладання інвестицій в українську промисловість.

Читайте також: Українці два дні не можуть зняти гроші з карток "Приватбанку"

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко 5-7 квітня відвідає Японію з офіційним візитом у відповідь на запрошення прем'єр-міністра Сіндзо Абе. Президент Порошенко зустрівся в Японії з главою уряду Сіндзо Абе, а також з керівниками палати представників і палати радників японського парламенту Бунмеем Ібуки і Масаакі Ямадзаки. На зустрічах сторони будуть обговорювати співпрацю між країнами, а також призначений на 10-11 квітня саміт "Великої сімки", в яку входить і Японія. На ньому, зокрема, обговорюватимуть ситуацію в Україні.