Час підготовки: 1-2 години
Час приготування: 1 година
Порції: 2-4

Інгрідієнти:
1 ціла курка (близько 1 кг)
сіль і мелений чорний перець


Для соусу пірі-пірі:
Перець чилі – 10 шт.
Часник - 1 ст. л., нарізати
Сіль - 1 ч. л.
Орегано - ½ ч. л.
Паприка ½ ст. л.
Оливкова олія - 100 мл
Винний оцет 50 мл
Для подачі:
чіпси
салат

Приготування:
1. Щоб приготувати пірі-пірі соус, попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів. Чилі обсмажуємо на сковороді протягом 10 хвилин.
2. Нарізаємо перець на великі шматки. Висипаємо чилі, часник, сіль, орегано, паприку, оливкову олію і оцет в каструлю і тушкуємо 2-3 хвилини.
3. Даємо суміші охолонути, потім збиваємо її в пюре в кухонному комбайні. Зберігати суміш можна в закритому контейнері при кімнатній температурі близько місяця.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

4. Кладемо курку в герметичний пакет для випічки. Додаємо половину соусу пірі-пірі, рівномірно розподіливши його по курці. Залишаємо маринуватися в холодильнику не менше однієї години.

5. Розігріваємо духовку до 200 градусів і попередньо розігріваємо велику сковороду або барбекю.
6. Приправляємо мариновану курку і смажимо на сковороді протягом 2-3 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
7. Переносимо смажену курку на протвінь і запікаємо в духовці протягом 30 хвилин. В якості альтернативи можна використовувати барбекю.
8. Подаємо з чіпсами і салатом.

На порталі "Знай.uа" ви так само можете знайти рецепт морквяного пирога.