Час підготовки: одна ніч
Час готування: менше 10 хвилин
Порції: 8

Інгрідієнти:

8 м'яких або пряних зелених чилі
3 ст. л. срібної текіли
1 ст. л. подвійних вершків
350 г білого шоколаду, нарізати
½ лайма, тільки сік
25 г несолоного масла, нарізати
1 ч. л. морської солі

Приготування:

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

1. Вирізаємо розріз уздовж середини кожного чилі і обережно виймаємо насіння.

2. Поміщаємо чилі в герметичний контейнер і додаємо дві столові ложки текіли. Залишаємо просочитися протягом 48 годин. Замочування прибирає гостроту.

3. Нагріти 5 см води в каструлі. Кладемо теплозахисну миску на верхівку каструлі, переконавшись, що дно чаші не торкається води. Поміщаємо вершки та 50 г білого шоколаду в миску. Гріємо на маленькому вогні, щоб шоколад танув.

4. Знімаємо чашу з вогню і додаємо решту текіли, сік лайма і масло. Збиваємо все до тих пір, поки воно не стане гладким ганашем, виливаємо в герметичний контейнер, а потім охолоджуємо на ніч.

5. Для заповнення чилі, беремо чайну ложку і зачерпуємо приблизно половину чайної ложки ганаша і заливаємо її в чилі. Поміщаємо в холодильник, щоб охолодитися.

6. Залишки білого шоколаду, нагріваємо тим же способом поки він не розтане. Потім даємо охолонути до 27 градусів.

7. Занурюємо кожен чилі в шоколад, щоб покрити, а потім посипаємо морською сіллю. Складаємо їх на лист для випічки, накритий пергаментом, і залишаємо в холодильнику, щоб охолонути. Подаємо цілими або скибочками.

На порталі "Знай.uа" ви так само можете знайти рецепт індійської райти.