Цей овоч найпопулярніший завдяки своєму ніжному смаку і низькій калорійності. Кабачок добре переносить термообробку і зберігає максимум смаку та корисних речовин.

З кабачками готують багато заготовок на зиму, адже такі страви стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру.

Ми пропонуємо вам приготувати смачні салати з кабачків на зиму, щоб насолоджуватися цим чарівним смаком корисного овоча навіть в люті холоди!

Салат з кабачків на зиму "Пальчики оближеш"

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Інгредієнти на 5 банок по 0,5:

-кабачкі - 1,2 кг;
- помідори - 600 гр;
- морква - 400 гр;
- цибуля - 400 гр;
- перець солодкий - 300 гр;
- рослинне масло - 150 мл;
- томатна паста - 100 гр;
- цукор - 50 г;
- сіль - 1 ст.л .;
- оцет яблучний - 2 ст.л .;
- часник - 20 гр;
- петрушка - 3 гілочки;
- перець чорний мелений - 0,5 ч.л.

Як готувати:

1.Помить і почистити. Наріжте цибулю півкільцями, моркву натріть на крупній тертці, кабачки, перець і помідори наріжте кубиками.

2. У глибоку каструлю налити 150 мл рослинного масла і нагріти. Викласти нарізану цибулю і протушкувати 15 хвилин, періодично помішуючи. Після цього викласти моркву і тушкувати 10 хвилин. Щоб овочі швидше розм'якшилися, можете прикрити їх кришкою.

3. Додайте в каструлю нарізаний перець, тушкуйте 10 хвилин. Потім додайте помідори. Якщо у плодів товста шкірка, то її бажано попередньо зняти. Гасіть овочі ще 10 хвилин. Додайте приправи - цукор і сіль, тільки кам'яну без йоду. Перемішайте салат і додайте томатну пасту, тушкуйте все разом 15 хвилин.

4. Викладіть в каструлю нарізаний кабачок. Перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин і періодично помішуйте. Слідкуйте за готовністю кабачків, щоб ви їх не переварили. Додайте роздавлений часник і дрібно нарізану петрушку. Протушкувати все разом ще 5 хвилин, після цього додайте яблучний оцет, тушкуйте ще 2 хвилини і вимкніть вогонь.

5. Простерилизуйте банки і кришки. Викладіть готовий салат в банки і закатати кришками. Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. Після цього салат можна переносити в темне і прохолодне місце.


Салат з кабачків по-корейськи на зиму

Складові:

-кабачкі - 2,5 кг;
- морква - 1 кг;
- цибуля - 1/2 кг;
- болгарський перець - 1/2 кг;
- часник - 200 гр;
- рослинне масло - 250 мл;
- оцет 9% - 150 мл;
- сіль - 2 ст. л .;
- цукор - 3/4 склянки (200 гр.);
- приправа для моркви по-корейськи - 20 гр.

Приготування:

1.Помить і почистити овочі. Натерти моркву. За бажанням, так само можна натерти і кабачки. Або ж наріжте їх кубиками. Болгарський перець наріжте кубиками або тоненькими смужками, а цибулю - півкільцями.

2. Нарізані овочі викладіть в глибоку миску. Дрібно нарізати часник і додайте до овочів, вилийте оцет, додайте сіль, цукор і приправу для моркви по-корейськи. Приправу можна замінити на суміш з меленого червоного перцю і коріандру. Нагрійте масло і додайте його гарячим до салату. Добре перемішайте всі овочі, це можна робити навіть руками. Накрийте миску і залиште маринуватися салат на 3 години в холодильнику.

3. Викладіть салат в банки і поставте в каструлю з теплою водою. Воду доведіть до кипіння і стерилізують 15-40 хвилин, в залежності від розміру банок. Кришки простерилизуйте окремо.

Нагадаємо, рецепт супу з брокколі, який сподобається навіть тим, хто не любить овочі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт сальси - справжня спокуса. Свіжа, корисна, з низьким вмістом жиру і приготована за один крок.

Також Знай.uа" писав, рецепт смачних печених яблук з горіхами.