Ви вже насолодилися прогулянками по лісі і назбирали повний кошик пахучих грибочків. Але поняття не маєте, що ж такого смачненького з них приготувати і як це зробити правильно. Тоді ви потрапили за адресою.

Цей рецепт підійде для багатьох лісових грибів, але особливо гарні будуть рижики і грузді.

Найголовніше в засолюванні грибів – це самі гриби. Будьте уважні, коли збираєте їх у лісі. Кладіть у кошик тільки, ті в яких впевнені на 100%. Повідомляє Clutch.

Пропонуємо рецепт, який допоможе вам приготувати найсмачнішу закуску. Краще якщо кожен вид грибів ви засолите окремо. Гриби будуть готові вже через два тижні, а грузді через місяць-півтора.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Крім того, що рижиків і груздів дуже смачні і ароматні, вони володіють масою корисних властивостей. Багато господинь із задоволенням готують з них різні перші і другі страви, включаючи апетитні заготовки на зиму.

Це дозволить урізноманітнити повсякденний і святковий раціон, а також збагатити його поживними речовинами.

Склад:
• Хрін – кілька листків
• Лісові гриби (грузді, рижики) – 5 кг
• Велика нейодированная сіль – 150-200 г
• Часник – 2 середні головки
• Листя чорної смородини – 300 р
• Кріп (суцвіття, стебла і листя) – 300 г

Спосіб приготування:

1.Гриби переберіть, почистіть. Відріжте ніжки, залишивши 1 см від капелюшка. Капелюшки ретельно промийте. Гриби, крім рижиків, слід перед засоленням вимочити для видалення молочного соку – залити підсоленою холодною водою. Міняйте воду через кожні 10 ч. Час вимочування білих і жовтих груздів – 24 години, інших грибів – 2–3 дня.

2. Підготовлені гриби укладайте капелюшком вниз у засолочную тару, пересипаючи сіллю і перекладаючи листям і зубчиками часнику. Зверху повинні лежати листя. На них покладіть прокип'ячену полотняну серветку або марлю, складену в 2–3 шари, потім дерев'яний або поліетиленовий коло, а на нього – гніт ( вага гніту – приблизно 10% від ваги грибів).

3. При необхідності підливайте в гриби 4 % розчин солі для того, щоб верхній шар не висихав.

4. Зберігайте гриби при температурі 2–8 °C

Нагадаємо, смачні рецепти для консервації кабачків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт курчати в вершково-грибному соусі не залишить вас байдужими.

Також Знай.uа" писав, що робити при отруєнні грибами.