Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: виходить 2 банки

Інгрідієнти:

100 моркви, тертої, очищеної
600 г свіжих абрикосів
5 см свіжого імбиру, натерти
400 г гранульованого або касторового цукру
1 маленький лимон, тільки сік
50 г подрібненого мигдалю

Приготування:

Популярні новини зараз
Наталя Могилевська примусила фанатів нервувати: співачку ледь не збив потяг в тунелі метро "Холостячка" Злата Огнєвіч показала нічну спокусу у Львові: важко триматися Богдан Шелудяк зі "Школи" показав, в якому стані Дантес після Дорофєєвої з Кацуріним: "Можна вже йти?" Вікторія Булітко з "Дизель шоу" висміяла потуги волонтерів, які допомагають російським окупантам: 300 рублів за два тижні
Показати ще

1. Кладемо терту моркву в каструлю з кришкою близько 300 води, доводимо до кипіння і потім варимо до тих пір, поки вода не випарується.

2. Тим часом, розрізаємо абрикоси, видаляємо кісточки і поміщаємо в каструлю з морквою. Накриваємо кришкою і варимо п'ять хвилин, періодично помішуючи, поки фрукти не почнуть ламатися і розвалюватися.

3. Додаємо імбир в каструлю і варимо з закритою кришкою, поки більша частина вологи не випарується.

4. Додаємо цукор і лимонний сік, доводимо до кипіння і варимо до тих пір, поки суміш не досягне 105 градусів. Розмішуємо варення.

5. Перемішуємо в мигдалі.

6. Залишаємо абрикосове варення на кілька хвилин, щоб охолонути, потім розливаємо в гарячі, чисті банки і закриваємо.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт ванільної панна-котти.