Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4

Інгрідієнти:

Для пельменів:
200 г борошна
225 г рікотти
3 яєчних жовтка
30 г пармезану, натерти
щіпка тертого мускатного горіха
сіль і мелений чорний перець


Для соусу:
6 ст. л. оливкової олії
3 зубчики часнику, очищені, нарізані товстими скибочками
1 чилі, нарізати
2 х 400 г консервованих сливових томатів
кілька листків базиліка

Популярні новини зараз
53-річна Надія Матвєєва закрутила роман з хлопцем, який на 20 років молодший: "Я говорила Маші Єфросиніній" Наталя Могилевська втрапила в халепу: "Друзі мої! Трапилось непередбачене" "Холостячка" Злата Огнєвіч показала нічну спокусу у Львові: важко триматися Учасниця "Танців з зірками" Ілона Гвоздьова розповіла про сімейні сварки: "Ревнує навіть до стовпа"
Показати ще

Приготування:

1. Змішуємо борошно, рікотту, яєчні жовтки, пармезан, мускатний горіх і приправу разом у великій мисці, щоб сформувати м'яке вологе тісто.

2. Викладаємо суміш на робочу поверхню і місимо протягом 3-5 хвилин. Розкачуємо тісто в довгу тонку форму ковбаси, потім нарізаємо пельмені довжиною близько 2 см.

3. Варимо пельмені протягом 3-4 хвилин у великій каструлі в солоній киплячій водою.

4. У той же час для соусу нагріваємо оливкову олію на сковороді і обсмажуємо часник і чилі протягом однієї хвилини, потім знімаємо сковороду з вогню і додаємо помідори.

5. Повертаємо її на вогонь, доводимо до кипіння й тушкуємо протягом п'яти хвилин.

6. Виймаємо пельмені з каструлі з допомогою щілинної ложки і додаємо їх в томатний соус.

7. Для подачі, викладаємо пельмені ложкою на сервірувальну тарілку і посипаємо листям базиліка.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт запеченої риби з картоплею, лимоном і в'яленими томатами.