Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин - 1 годину
Порції: 4

Інгрідієнти:

2 ст. л. оливкової олії
3 курячі грудки, шкіру і кістки видалити
150 г грибів
1 маленький цибулю, нарізати
1 зубчик часнику, дрібно нарізати
50 г масла
2 ст. л. борошна
300 мл молока
200 мл курячого бульйону
свіжий тертий мускатний горіх
свіжозмелений білий перець
щіпка солі
невеликий пучок петрушки
500 готового тіста
1 яйце

Приготування:

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

2. Нагріваємо олію в сковороді, додаємо курку і обсмажуємо.

3. Додаємо гриби і продовжуємо смажити, поки курка не стане золотисто-коричневою.

4. Виймаємо курку та гриби зі сковороди і відкладаємо. Додаємо цибулю і часник в ту ж сковороду і обсмажуємо 2-3 хвилини. Знімаємо з вогню і відкладаємо до курки і грибами.

5. Розтоплюємо масло в каструлі, перемішуємо в борошні і варимо близько трьох хвилин, постійно помішуючи, поки вона не утворює густу, гладку пасту.

6. Змішуємо молоко і бульйон разом в глечику, потім додаємо мускатний горіх, білий перець і сіль за смаком. Наливаємо рідину повільно в борошняну суміш, весь час збиваючи до однорідності. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом приблизно п'яти хвилин або до тих пір, поки соус не загусне.

7. Перемішуємо з нарізаною петрушкою і виливаємо соус над сумішшю з курки та грибів. Добре перемішуємо, потім заливаємо в пиріг і залишаємо до повного охолодження.

8. Розкачуємо тісто на злегка посипаній борошном поверхні до тих пір, поки воно не стане товщиною з монету.

9. Робимо два або три прорізи у верхній частині пирога, щоб дати пару вирватися, а потім випікаємо в духовці протягом 20-25 хвилин або до золотистого кольору зверху.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт овочевого бульйону.