Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4

Інгрідієнти:

250 г макаронів
40 г масла
40 г простого борошна
600 мл молока
250 г сиру Чеддер, тертий
50 г сиру Пармезан, дрібно тертий

Приготування:

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

1. Готуємо макарони у великій каструлі з киплячою солоною водою протягом 8-10 хвилин. Зливаємо воду і відставляємо.

2. Розтоплюємо масло на середньому вогні в каструлі. Додаємо борошно і перемішуємо.

3. Поступово додаємо молоко, трохи за раз. Готуємо 10-15 хвилин до потовщеної, однорідної консистенції.

4. Між тим, попередньо розігріваємо гриль.

5. Знімаємо соус з плити, додаємо 175 г сиру і перемішуємо, поки він не буде добре скомбінований і розплавлений.

6. Додаємо макарони в соус і добре перемішуємо. Переносимо в глибоке зручне блюдо.

7. Посипаємо залишки чеддеру і пармезану і поміщаємо блюдо в духовку. Готуємо, поки сир не обсмажиться.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт спагетті Болоньєзе.