Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 6-8

Інгрідієнти:

Для соусу:
оливкова олія
1 цибуля, дрібно нарізана
1 морква, нарізана
2 палички селери, нарізані
1 лавровий лист
3 зубчики часнику, подрібнені
500 г яловичини
2 ст. л. томатного пюре
125 мл червоного вина
1 х 400 нарізаних помідорів
400-500 мл яловичого бульйону
морська сіль і мелений чорний перець
Для соусу бешамель:
75 г несолоного масла
75 г борошна
1 літр молока
¼ ч. л. свіжого тертого мускатного горіха
Для основи:
250-300 г листів лазаньї, які не вимагають вимочування

150 г пармезану

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Приготування:

1. Для соусу нагріваємо важку каструлю або сковороду на середньому вогні. Після смаження додаємо масло, а потім цибулю, моркву, селеру і лавровий лист і варимо 5-6 хвилин. Додаємо часник і продовжуємо готувати протягом двох хвилин.

2. Додаємо фарш і продовжуємо смажити. Приправляємо сіллю і перцем. Після повного обсмажування додаємо томатне пюре, добре перемішуємо.

3. Додаємо помідори в каструлю, добре перемішуємо і доводимо до кипіння, потім виливаємо 400 мл. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо обережно готуватися протягом години, помішуючи час від часу. Приправляємо приправами по мірі необхідності.

4. Розігріваємо духовку до 190 градусів. Плавимо масло, перемішуємо в борошні і варимо 3-4 хвилини. Поступово збиваємо молоко партіями до однорідності. Додаємо мускатний горіх, а потім варимо на повільному вогні протягом 4-5 хвилин, поки не загусне, помішуючи знову і знову.

5. Поширюємо одну третину м'ясного соусу на нижню частину форми для випікання і зверху з чвертю бешамель, потім накриваємо листами лазаньї. Посипаємо більше чверті пармезану.

6. Повторюємо цей процес, щоб створити ще два шари. Завершуємо остаточний шар. Посипаємо залишилися пармезаном.

7. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці 30-40 хвилин.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт кривавої Мері.