Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин-1 годину
Порції: 8

Інгрідієнти:

Для груш:
50 г цукрової пудри
50 р масла
1 ст. л. темного рому
1 ст. л. імбирного сиропу (з банки консервного імбиру)
2 груші


Для тіста:
2 великих яйця

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

125 г масла
125 г цукру
125 г унції борошна
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. меленого імбиру

Приготування:

1. Вирізаємо коло паперу для випічки, розмір якого приблизно на 2 см більше, ніж форма 20 см. Змащуємо боки форми і поміщаємо коло паперу в основу, злегка натиснувши збоку. Це допоможе тримати карамель.

2. Для груш робимо карамель, плавимо цукор в маленькій глибокій каструлі на повільному вогні до золотистого кольору, помішуючи тільки один раз, коли більша частина цукру розплавилася. Додаємо масло і перемішуємо довгою дерев'яною ложкою дуже м'яко до розплавлення. Прибираємо сковороду з вогню і перемішуємо в ромі і імбирному сиропі, поки соус не стане гладким. Залишаємо карамель стояти протягом 15-20 хвилин або поки вона не охолоне. Поміщаємо форму для випічки на дно духовки і попередньо розігріваємо до 180 градусів.

3. Поки карамель охолоджується, очищаємо груші, розрізаємо на четвертинки і видаляємо серцевину. Розрізаємо кожну чверть груші на 3-4 довгих скибочки. Распологаем шматочки груші у формі віяла в нижній частині форми для випічки.

4. Для тіста додаємо всі інгредієнти в кухонний комбайн і перемішуємо до однорідності. Обережно поміщаємо суміш поверх груш і розгладжуємо поверхню. Випікаємо протягом 35-40 хвилин.

5. Після запікання виймаємо пиріг з форми і перевертаємо догори ногами, щоб груші виявилися зверху.

6. Нарізаємо і подаємо пиріг теплим.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт Маргариты.