Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 8-10

Інгрідієнти:

18 аркушів готового листкового тіста
150 г несолоного масла
200 г змішаних фісташок і волоських горіхів, грубо нарізаного
2 ст. л. гранульованого цукру
1 ч. л. кардамону
Для сиропу:
300 г гранульованого цукру
250 мл води
1 ст. л. лимонного соку
1 ст. л. апельсинової води

Приготування:

Популярні новини зараз

У листопаді вже випаде сніг і вдарить мороз, - Завальнюк

Погода 21 вересня підготує Україну до заморозків: пуховик або нежить

Новий "колумбайн" в Росії: стрілок заблокувався в університеті, є загиблі і поранені

Наталя Могилевська розповіла про "плагіат" Тіни Кароль: "Маю таку ще з 1998 року"

Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

2. Змащуємо форму для випічки 17 см х 28 см маслом.

3. Розтоплюємо масло в каструлі на повільному вогні або в мікрохвильовій печі.

4. Кладемо 10 аркушів тіста, по одному, у форму, чистячи кожен лист маслом перед додаванням наступного.

5. У чистій мисці змішуємо горіхи, цукор і кардамон і розподіляємо суміш.

6. Складаємо листи поверх суміші горіхів.

7. Використовуючи гострий ніж, розрізаємо хрест-навхрест верхні шари тіста.

8. Поміщаємо пахлаву в попередньо розігріту духовку приблизно на 20 хвилин, потім зменшуємо температуру печі до 150 градусів і варимо ще півгодини.

9. Для сиропу нагріваємо цукор, воду, лимонний сік і апельсинову воду в маленькій каструлі з важким дном і варимо на середньому вогні до тих пір, поки цукор не розтане і не утворюється сироп. (Це займе близько 20 хвилин або близько того).

10. Виливаємо сироп в щілини у пахлаву і залишаємо охолонути.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт смачних оладок за 10 хвилин.