Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4

Інгрідієнти:

25 г масла
5 смужок бекону
1 велика цибуля
500 г картоплі, розрізана на дрібні шматочки
750 мл свіжого курячого бульйону
сіль і мелений білий перець
1 лавровий лист
4-5 ст. л. вершкового крему
1-2 ст. л. свіжого лука

Приготування:

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

1. Розтоплюємо масло в каструлі з кришкою і обсмажуємо бекон до золотисто-коричневого кольору. Видаляємо зі сковороди з допомогою щілинної ложки і відкладаємо її.

2. Обсмажуємо цибулю в жирі, що залишився до м'якості. Промиваємо картоплю під холодною проточною водою, поки вода не стане чистою. Вливаємо бульйон в каструлю, а потім додаємо картоплю, сіль і свіжозварений білий перець і лавровий лист.

3. Доводимо до кипіння і додаємо бекон. Накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні протягом 25-30 хвилин або поки картопля не почне розпадатися. Видаляємо лавровий лист і бекон.

4. Пропускаємо овочеву суміш через млин, використовуючи сітчастий диск, в чисту каструлю.

5. Акуратно підігріваємо і переливаємо в гарячі чаші. Подаємо з хорошою закускою з вершкового крему і посипаємо великою кількістю цибулі.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт смаженої селери з марсалою.