Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 8

Інгрідієнти:

Для безе:
5 білих яєць
280 г цукрової пудри
50 г фісташкових горіхів, дрібно нарізаних
Для лимонного крему:
100 г масла
225 г цукру
5 яєчних жовтків
3 великих лимона
300 мл вершків, злегка збиті

Приготування:

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Беремо форму 23x33 см і покриваємо її папером для випічки.

2. Збиваємо яєчні білки в чистій великій мисці, використовуючи електричний міксер на повній швидкості. Поступово додаємо цукор, чайну ложку за раз, і все ще на високій швидкості, добре збиваємо між кожним додаванням. Збиваємо до однорідної консистенції.

3. Розподіляємо суміш безе в готову форму, посипаємо горіхами. Випікаємо близько 8 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Опускаємо духовку до 160 градусів і запікаємо ще 15 хвилин.

4. Щоб приготувати лимонний сир, кладемо масло в жаростійку миску, додаємо цукор і збиваємо вручну, до однорідності. Перемішуємо в яєчних жовтках. Додаємо лимонну цедру і сік і збиваємо до однорідності. Ставимо в миску поверх каструлі киплячої води і збиваємо, поки суміш не загусне. Це займе близько 8-10 хвилин.

5. Щоб заповнити рулет, змішуємо запечений лимонний сир зі збитими вершками, закручуючи, щоб надати мармуровий ефект. Звертаємо безе щільно, використовуючи папір.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт молочного киселю з аґрусом.