Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 6

Інгрідієнти:

6-12 стиглих груш, в залежності від розміру
1 апельсин, сік
400 мл білого напівсолодкого вина
750 мл води
55 р унції меду
200 р цукру
2 лимона, тільки сік
1 ванільний стручок
1 паличка кориці

4 гвоздики

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Приготування:

1. Використовуючи маленький гострий ніж, робимо зигзагоподібний візерунок на шкірі навколо верхньої частини кожної груші, працюючи вниз від стебла. Залишаючи зигзагоподібну шкіру нагорі, очищаємо іншу частину кожної груші дуже тонко, щоб зберегти форму.

2. Видаляємо середину з підстави, використовуючи конус або маленький барабан для дині. Відрізаємо апельсинову цедру тонкими смужками.

3. З'єднуємо всі інгредієнти в каструлі, досить великий. Готуємо на середньому вогні до тих пір, поки рідина не досягне кипіння, а потім зменшуємо тепло. Час приготування буде змінюватись в залежності від стиглості груш. Дуже стиглі груші всього 5 хвилин. Як тільки вони будуть готові, вимикаємо вогонь.

4. Переносимо груші з сиропом в миску і залишаємо при кімнатній температурі. Подаємо одну або дві груші на кожній тарілці з невеликою кількістю апельсинової цедри і сиропом.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт молочного киселю з аґрусом.