Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 10-12

Інгрідієнти:

Для полуниці з горілкою:
100 мл горілки
1 ст. л. лимонного цукру
1 ч. л. ванільної пасти
400 г полуниці
Для тіста:

ручка масла, мастила
300 г печива
½ ч. л. кориці
150 г несолоного масла
Для начинки:
500 г кисломолочного сиру 
375 мл вершків
1 лимон
200 г цукру
1 ч. л. ванільної пасти
50 г кукурудзяного порошку
5 яєць 


Для прикраси:
100 г полуничного варення
200 р полуниці, навпіл
збиті вершки

Приготування:

1. Для полуниці, выливаємо горілку у велику миску, додаємо цукрову і ванільну пасту. Перемішуємо в полуниці і залишаємо настоюватися близько 4 годин.

2. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо маслом форму 23 см.

3. Між тим печиво подрібнюємо у крихти в кухонному комбайні. Змішуємо сіль і корицю. Потім додаємо  розтоплене масло. Добре перемішуємо і кладемо рівномірно в підготовлену форму. Випікаємо в духовці протягом 10 хвилин. Залишаємо охолонути.

4. У мисці подрібнюємо сир, подвійний крем, лимонний сік і цедру, цукор, ванільну пасту, кукурудзяне борошно і яйця.

5. Зливаємо полуницю з допомогою сита, залишивши полуничний сік горілки. Додаємо полуницю в суміш чізкейку.

6. Наливаємо суміш поверх підстави бісквіта. Закриваємо дно форми двома шарами олов'яної фольги. Випікаємо в духовці протягом 1 години 15 хвилин, або до тих пір, поки чізкейк не обсмажиться у верхівці і не буде повністю готова.

7. Прикрашаємо варенням, полуницею, вершками. Даємо охолонути і подаємо.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт свіжого салату з томатами, сочевицею і сиром фета.