Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4

Інгрідієнти:

Для льодяників:
рослинна олія
150 г цукру
½ лимона, тільки сік
1 ст. л. рідкої глюкози
4 палички
Для щербету:
1 лимон
100 г цукру
1 ч. л. лимонної кислоти

Приготування:

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

1. Щоб зробити льодяники, малюємо чотири кола по 6 см на шматку пекарського пергаменту. Злегка змащуємо кола рослинним маслом.

2. Кладемо цукор, лимонний сік, рідку глюкозу і столову ложку киплячої води в маленьку каструлю з важкою вагою і акуратно нагріваємо, щоб розчинити цукор. Збільшуємо тепло до тих пір, поки сироп не стане киплячим.

3. Швидко занурюємо підставу каструлі в холодну воду, щоб зупинити її приготування.

4. Беремо чайну ложку і обережно поміщаємо частину сиропу в кожне коло на пергаменті. Вдавлюємо палички і наливаємо ще трохи сиропу. Відкладаємо в сторону, щоб охолодитися.

5. Поки льодяники остигають, робимо шербет. Розігріваємо духовку до 150 градусів. Кладемо лимонну цедру на деко і випікаємо протягом 15-20 хвилин у попередньо розігрітій духовці до висихання і золотисто-коричневого кольору. Даємо охолонути.

6. Змішуємо лимонну цедру в блендері. Додаємо цукор-лікер і лимонну кислоту.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт торта-безе з тропічними фруктами.