Час підготовки: добу
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6-8

Інгрідієнти:

Для начинки:
200 г білого шоколаду
300 г жирного вершкового сиру
300 мл вершків
1 ч. л. лимонного соку
1 ч. л. екстракту ванілі
Для бази:
175 г печива
50 г несолоного масла

Приготування:

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

1. Щоб зробити начинку, обережно білий шоколад розтоплюємо в жаростійкої чаші на каструлі, заповненої 4 см кип'яченою водою на слабкому вогні.

2. Щоб зробити базу, кришимо печиво в кухонний комбайн і змішуємо до крихт. Додаємо масло і знову обробляємо, поки суміш не почне стискатися і не прилипне до леза.

3. Викладаємо суміш печива у форму для пирога 20 см. Задня частина ложки - найпростіший інструмент для роботи тут. Залишаємо в холодильнику.

4. Збиваємо вершковий сир дерев'яною ложкою у великій мисці, поки він не стане м'яким. Акуратно складаємо злегка охолоджений, розтоплений білий шоколад.

5. М'яко збиваємо вершки, щоб вони були потовщені, а потім додаємо в суміш білого шоколаду двома партіями. Додаємо лимонний сік і ванільний екстракт і виливаємо суміш у форму. Розгладжуємо верхню частину, накриваємо форму з допомогою чіпляється плівки і охолоджуємо на ніч перед подачею на стіл.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт ніжного фруктового пломбіру.