Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 8

Інгредієнти:

300 мл вершків
300 мл молока
1 ванільний стручок
6 великих яєчних жовтків
500 г стиглої полуниці
1 дуже стиглий банан

Приготування:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

1. Наливаємо вершки і молоко у велику каструлю і перемішуємо в ванільному стручку і насінні. Доводимо до кипіння, потім відразу вимикаємо вогонь.

2. Збиваємо яєчні жовтки у великій мисці, потім збиваємо в вершках і молоці. При ретельному об'єднання повертаємо рідину в каструлю і встановлюємо її на дуже низьку температуру.

3. Варимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи, поки заварний крем не стане досить товстим, щоб покрити спинку ложки. Важливо переконатися, що суміш не перегрівається.

4. Знімаємо каструлю з вогню, видаляємо ванільний стручок і заливаємо заварний крем в чисту миску. Накриваємо поверхню плівкою для фіксації шкіри, залишаємо охолонути.

5. Кладемо полуницю і банан в кухонний комбайн і змішати з пюре. Поміщаємо охолоджений крем і пюре в попередньо охолоджене морозиво. Заморожуємо в морозильнику.

6. Виймаємо з морозилки і залишаємо стояти при кімнатній температурі протягом 5-10 хвилин перед подачею на стіл.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт пряних курячих шашличків.