Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4

Інгредієнти:

500 г мідій
250 г сирих креветок
6 ст. л. оливкової олії
1 зубчик часнику, подрібнений
½ червоних чилі
50 мл білого вина
1 лимон, тільки сік
невеликий шматочок петрушки
400 г локшини
сіль і мелений чорний перець

Приготування:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

1. Очищаємо мідії, промивши їх у холодній воді і видаливши бороди. Очищаємо креветки, видаливши голови, але залишивши хвости неушкодженими.

2. Нагріваємо оливкову олію у великій сковороді і додаємо часник і чилі. Через хвилину чи дві додаємо мідії і вино. Накриваємо кришкою і продовжуємо готувати протягом 1-2 хвилин або поки мідії не відкриються. Якщо які-небудь мідії залишаються закритими в кінці приготування, відкидаємо їх.

3. Додаємо креветки і варимо ще 4-5 хвилин, потім занурюємо в лимонному соці. Знімаємо каструлю з вогню і додаємо грубо нарізану петрушку. Приправляємо до смаку сіллю і свіжим меленим чорним перцем.

4. Між тим, варимо локшину в злегка солоній киплячій воді протягом 7-8 хвилин або до готовності. Додаємо макарони в каструлю з соусом, добре перемішуємо і подаємо негайно.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт домашнього кетчупу.