Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10-30 хвилин
Порції: 6-8

Інгредієнти:

600 г макаронних виробів
50 г масла
50 г борошна
600 мл молока
½ ч. л. гірчичного порошку
200 г зрілого чеддера, тертого
100 г кукурудзи
100 г гороху
3 цибулини
2 х 185 г банок тунця 

Приготування:

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

2. Готуємо макарони в каструлі з великою кількістю киплячої води у відповідності з інструкціями на упаковці. Зливаємо і відставляємо.

3. Між тим, для соусу, плавимо масло в каструлі на повільному вогні і перемішуємо в борошні дерев'яною ложкою. Готуємо протягом 1 хвилини або до тих пір, поки суміш не потемнішає.

4. Повільно перемішуємо в молоці, помішуючи до однорідності після кожного додавання молока. Перемішуємо в гірчичному порошку і продовжуємо готувати, поки суміш не загусне.

5. Знімаємо каструлю з вогню і перемішуємо в сирі, кукурудзі, горосі та луці. Приправляємо сіллю і перцем. Перемішуємо приготовані макарони в соусі.

6. Кладемо тунця на дно противеня. Додаємо пасту і соус. Посипаємо тертим сиром.

7. Випікаємо протягом 15-20 хвилин. Негайно подаємо.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт тірамісу з мигдальною стружкою.