Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6

Інгредієнти:

25 г масла
1 ст. л. соняшникової олії
2 середніх цибулини
600 г пастернаку
2 зубчики часнику
600 г яблук
1 літр курячого бульйону
150 мл молока
морська сіль і мелений чорний перець

Приготування:

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

1. Розтоплюємо масла у великій каструлі. Обережно обсмажуємо цибулю і пастернак протягом 15 хвилин або поки цибуля не пом'якшиться. Додаємо часник і яблука і варимо ще дві хвилини, регулярно помішуючи.

2. Наливаємо бульйон і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо близько 20 хвилин або поки пастернаки не стануть дуже м'якими. Видаляємо з вогню і приправляємо сіллю і свіжим меленим чорним перцем. Змішуємо суміш в кухонному комбайні до отримання однорідної маси.

3. Перемішуємо в молоці, додавши трохи додаткового, якщо буде потрібно. Приправляємо до смаку сіллю і свіжим меленим чорним перцем.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт варення з перцю чилі.