Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин - 1 годину
Порції: 8-10

Інгредієнти:

150 г масла
100 г цукру
3 яйця
100 г борошна
1 ч. л. розпушувача
75 г маку

Для ванільного крему:
75 г масла, пом'якшено
125 г цукру, просіяний
½ ч. л. екстракту ванілі

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Приготування:

1. Розігріваємо духовку до 170 °. Змащуємо бокові сторони форми для випічки 20 див.

2. Збиваємо масло у великій мисці до м'якості. Додаємо цукор і збиваємо, поки суміш не стане легкою і пухнастою. Поступово додаємо збиті яйця.

3. Просіваємо борошно і розпушувач, додаємо насіння маку і перемішуємо до тих пір, поки вони не будуть добре скомбіновані.

4. Ложкою викладаємо суміш у форму для випічки. Випікаємо в духовці протягом 25-30 хвилин або поки вона не буде приготована в центрі.

5. Виймаємо з духовки і даємо пирога стояти протягом п'яти хвилин, перш ніж обережно видалити його з форми.

6. Для крему, використовуючи електричний віночок, подрібнюємо масло до блідого і м'якого. Змішуємо в цукровій пудрі і екстракті ванілі.

7. Коли торт холодний, розрізаємо його навпіл довгим зубчастим ножем. Поміщаємо один шар торта на сервірувальну тарілку і розподіляємо за нього ванільний крем, потім поміщаємо другу половину пирога зверху.

8. Поширюємо залишилася глазур поверх верху і боків за допомогою ножа для палітри.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт свіжого салату з зеленими бобами.