Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 8

Інгредієнти:

250 мл збитих вершків
50 мл молока
апельсинова цедра
1 паличка кориці
½ ванільного стручка
кілька гвоздик
1 ч. л. ягоди, злегка подрібнена
2 леза
½ ч. л. перцю
1 ст. л. меленого імбиру
350 г темного шоколаду
щіпка солі
100 мл сиропу з банки консервного імбиру
1-2 ст. л. рому, бренді або імбирного вина (за бажанням)

Приготування:

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

1. Кладемо збиті вершки і молоко в каструлю разом з апельсиновою цедрою, паличкою кориці, ванільним стручком, чилі, гвоздикою, ягодами материнки, булавою, перчиками і імбиром.

2. Повільно доводимо до кипіння, потім видаляємо з вогню.

3. Розрізаємо шоколад і додаємо його в вершки. Розтоплюємо шоколад у кремі на повільному вогні до тих пір, поки шоколад не розтане, регулярно збиваючи, поки у вас не буде гладкого соусу.

4. Переносимо в чашку для фондю і залишаємо стояти протягом 10 хвилин, потім, якщо необхідно, починаємо повторно нагрівати дуже обережно за допомогою чайного ліхтаря або пальники для фондю.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт різотто з грибами.