Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 4

Інгредієнти:

4 філе лосося
1 ч. л. меленого імбиру
½ ч. л. меленої кориці
½ ч. л. кардамону
сіль і мелений чорний перець
1 апельмин, тільки сік і родзинка
1 ст. л. меду
2 ст. л. соєвого соусу
1 шт. імбиру, очищений і тертий
4 зубчики часнику
2 ст. л. оливкової олії

Для подачі
морозиво кунжутне масло
приготований кускус

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Приготування:

1. Спочатку витирає філе лосося кухонних папером. Змішуємо імбир, корицю і кардамон з сіллю і перцем і посипаємо над лососем.

2. Поміщаємо апельсиновий сік і лайм, мед, соєвий соус, імбир і часник в маленьку каструлю. Нагріваємо м'яко до тих пір, поки мед не розплавиться, потім піднімаємо вогонь і варимо до тих пір, поки об'єм рідини не зменшиться наполовину.

3. Нагріваємо оливкову олію на великій сковороді. Додаємо філе лосося. Готуємо протягом 3-4 хвилин, поки шкіра не стане хрусткою скоринкою, і філе легко можна зняти з каструлі.

4. Повертаємо філе і смажимо ще хвилину, потім выливам соус навколо філе. Готуємо протягом хвилини або двох довше, поки соус не стане сиропом.

5. Подаємо лососевою стороною вгору.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт вівсяного пирога з яблуками.