Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин-1 годину
Порції: 4

Інгредієнти:

Для рибних котлет:
500 г риби хека
морська сіль і мелений чорний перець
250 мл молока, плюс додатково для соусів чеддер
1 лавровий лист
500 г картопляного пюре
3 яйця
1 ст. л. петрушки
мелений білий перець
4 ст. л. борошна
1 х 200 г пакет панірувальних сухарів
рослинна олія для дрібної обжарювання
Для сирного соусу:
50 г несолоного масла
2 ст. л. борошна
175 г сиру чеддер
сіль і мелений чорний перець

Приготування:

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

1. Поміщаємо хек у велику каструлю і приправляємо морською сіллю і свіжим меленим чорним перцем. Наливаємо молоко і додаємо лавровий лист, потім накриваємо сковороду алюмінієвою фольгою і обережно готуємо рибу на середньому вогні протягом 25 хвилин.

2. Відкладаємо рибу убік, щоб охолонути. Проціджуємо рідина в мірний глечик, відкинувши будь-які тверді частинки. Додаємо достатню кількість молока в рідину, щоб довести його до 500 мл

3. У великій мисці акуратно складаємо рибу, картопляне пюре, одне яйце і петрушку. Приправляємо за смаком сіллю і свіжомеленим білим перцем.

4. Вологими руками поділяємо суміш на чотири рівні частини і формуємо пиріжки. Кладемо рибу в муку, занурюємо у час, що залишився яйці і кидаємо в панірувальні сухарі.

5. Нагріваємо кілька столових ложок рослинного масла на сковороді і обсмажуємо рибні коржі протягом 2-3 хвилин з обох сторін або до золотисто-коричневого кольору.

6. Для соусу, плавим масло в каструлі, встановленої на середньому вогні, а потім змішуємо в борошні. Готуємо суміш протягом 2-3 хвилин, потім поступово збиваємо в запасний молочної суміші до однорідності. Варимо 10-12 хвилин або поки соус не загусне, а потім додаємо тертий сир чеддер до тих пір, поки він не розтане. Приправляємо за смаком, сіллю і свіжомеленим чорним перцем.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт лосося в апельсиновій глазурі.