Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин-1 годину
Порції: 6

Інгредієнти:

50 г масла
15 свіжих темних злив
1 ванільний стручок, навпіл
1 зірка анісу
щіпка свіжого тертого мускатного горіха
2 палички кориці
50 мл води
100 мл червоного вина
5 ст. л. золотого сиропу
4 ст. л. цукру
борошно грубого помелу 190 г
100 г цукру
100 г масла

Приготування:

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

2. Нагріваємо олію у великій каструлі на середньому вогні. Додаємо сливи і обсмажуємо кілька хвилин.

3. Додаємо до каструлі раковину з ваніллю, анісом, мускатним горіхом і паличку з корицею. Додаємо воду, червоне вино, золотий сироп і цукор і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 6-8 хвилин.

4. Переносимо суміш злив в глибоку форму для випічки.

5. Змішуємо борошно і цукор разом в мисці. Втираємо масло пальцями, поки суміш не буде схожа на панірувальні сухарі.

6. Посипаємо крихту над сливами і запікаємо в духовці протягом 20-25 хвилин, до золотисто-коричневого кольору.

7. Виймаємо й даємо трохи охолонути перед подачею з морозивом або здвоєним кремом.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт пирога з сиром фета та м'ятним йогуртом.