Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 4

Інгредієнти:

4 філе лосося (120 г кожен)
соняшникова олія
Для маринаду:
2 ст. л. легкого соєвого соусу
2 ст. л. грибного кетчупу
1 ст. л. Sriracha гарячий соус
2 зубчики часнику
3 см свіжого кореня імбиру, дрібно тертий
1 ч. л. гранульованого підсолоджувача
Для салату:
100 г пекінської капусти
100 г огірків
100 г кольрабі
100 г моркви
100 квасолі
гірчичні листя коріандру
1 лайм, лише сік
1 ст. л. легкого соєвого соусу
Для подачі:
1 червоний чилі, дрібно нарізаний
8 маленьких смужок водослей норі

Приготування:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

1. Щоб зробити маринад, змішуємо всі інгредієнти в мисці. Додаємо філе лосося. Накриваємо і охолоджуємо до 2 годин.

2. Тим часом робимо салат. Змішуємо всі інгредієнти у великій мисці і відставляємо.

3. Нагріваємо середню, антипригарну сковорідку на дуже високій температурі. Додаємо масло. Кладемо лосося в сковороду, залишаємо маринад і смажимо протягом 2-3 хвилин. Повертаємо філе, зменшуємо тепло до мінімуму і смажимо 4-5 хвилин. Кладемо лосося на теплу тарілку, щоб охолонути.

4. Виливаємо маринад в сковорідку і кип'ятимо протягом 1 хвилини або до тих пір, поки вони не перетворяться в глазур. Наливаємо залишився лосося і залишаємо на 3-4 хвилини.

5. Поділяємо салат між чотирма пластинами. Наливаємо лосось зверху і додаємо решту соєву глазур. Посипаємо червоними чилі, порваними норі.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт мигдалевого торта з лимоном.