Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 1

Інгредієнти:

Для качки:
1 ст. л. оливкової олії
1 качина грудка, шкіра забита
сіль і мелений чорний перець
Для гарніру:
1 солодкий картопля, очищений і тертий
2 ст. л. кукурудзяного борошна
сіль і мелений чорний перець
25 г несолоного масла
Для соусу:
2 ст. л. качиного жиру
100 мл червоного вина
сіль і мелений чорний перець

Приготування:

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

2. Нагріваємо оливкову олію в жаростійку сковорідку і поміщаємо качину грудку туди. Готуємо протягом трьох хвилин або поки шкіра не стане хрусткою і золотий.

3. Перевертаємо качину грудку і поміщаємо сковороду в духовку на 8-10 хвилин або до повного приготування. Виймаємо й даємо охолонути, потім приправляємо до смаку сіллю і свіжомеленим чорним перцем.

4. Для гарніру змішуємо тертий картопля і кукурудзяне борошно в мисці, потім приправляємо до смаку сіллю і свіжим меленим чорним перцем.

5. Розтоплюємо масло в термостійкої сковроде і добавдяем суміш картоплі, натиснувши вниз, щоб отримати рівну поверхню. Обсмажуємо протягом двох хвилин або до золотистого кольору. Обсмажуємо ще дві хвилини, поміщаємо в духовку і запікаємо п'ять хвилин або до готовності.

6. Для соусу нагріваємо качиний жир на сковороді. Додаємо червоне вино, доводимо до кипіння і зменшуємо до тих пір, поки не загусне.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт канапе з беконом і яйцем.